TO GODE BFM ARRANGEMENTER

Et medlemsarrangement, torsdag 10. april, hvor du kan blive klogere på det at lave musik til billeder og stumfilmskoncerten lørdag 12. marts, hvor vi samtidig løfter sløret for den danske nominerede til dette års HARPA – Nordic Film Composers Award.

Din nye håndbog
Mød manden bag den virtuelle guide til det at skabe filmmusik, Kåre Bjerkø. Torsdag 10. april kl. 19.30 hos Great Music, Rådmandsgade 45 a, 2 sal – 2200 Kbh N

harmonikaHvad er det sværeste ved at arbejde med filmmusik?
Jeg finder ofte at det svære ved at komponere filmmusik ofte ikke er at “skrive” musikken, men at få instruktøren til at forklare mig hvilken musik der skal skrives…
Hvorfor så det? Hvis man spørger medlemmerne af det hold der producerer film, hvad det sværeste ved at arbejde med filmmusikken er, lyder det samstemmende, at de føler at filmskaberne mangler et sprog for arbejdet med musikken. Men jeg tror ikke at der eksisterer et specielt sprog for filmmusik. Der eksisterer derimod et sprog om at lave film.
For et års tid siden efter et møde i BFM sad jeg sammen med nogle andre filmkomponister nede på værtshuset sporvognen. I løbet af samtalen ville jeg forklare et eller andet om dramaturgien i en scene. Mit redskab til denne analyse var “Den naturlige historie”. Men da jeg nævnte dette værktøj gik det op for mig, at ingen af de andre komponister havde hørt om eller var blevet præsenteret for “Den naturlige historie”.
I betragtning af at den “naturlige historie” og dens opfinder, Mogens Rukow, er en central del af den danske filmskoles uddannelse og kulturelle selvforståelse, tænkte jeg at det ville være godt for de danske filmkomponisters samtale med de danske instruktører, hvis komponisterne kendte lidt mere til de redskaber til historiefortælling, der findes på den danske filmskole – og rundt om i verden. Hvis du har lyst til at høre mere om “den naturlige historie” så kom til denne aften. Den handler om, hvilke redskaber komponisten har brug for, når han/hun taler med filmskaberne, om hvilken slags musik de vil have på deres film.

Vil du med? Send mail til lony@djbfa.dk

Film, musik og fejring – Lørdag 12. april kl. 21.30 i Graharpand løfter vi sløret for, hvem – blandt næsten 20 danske filmscores – der skal repræsentere Danmark ved årets HARPA – Nordic Film Composers Award. I samme forbindelse skal vi se Victor Sjöströms klassiske ‘Körkarlen’ (‘Køresvenden’) fra 1921 med ny musik af Loke Rahbek. BFM har købt 25 billetter til CPH PIX begivenheden. De tilfalder BFM-medlemmerne efter først til mølle princippet – og så er der fest bagefter!

Vil du med? Send mail til lony@djbfa.dk

 

da_DKDanish