En hyggelig og nyttig nørdeaften

Onsdag d. 15. maj afholdt BFM et medlems-nørdemøde i Niklas Schaks studie i Nordhavn. Der var lagt op til en snak om orkester-samples, synthesizere og arbejdsmetoder med Jørgen Lauritsen, Niklas Schak og Jesper Siberg som oplægs- og tovholdere. De 10 fremmødte lagde ud med en præsentationsrunde hvor de hver især fortalte om deres arbejde og deres setups, og om hvad de gerne ville have belyst på mødet. Runden udviklede sig til en lang og hyggelig samtale om hvad vi arbejder med, hvordan vi gør, og hvordan vi får alt det tekniske til at fungere.

Derefter lavede Jørgen et oplæg om sit studiesystem – om hvordan man kan holde styr på de enorme samplebiblioteker ved at fordele på flere computere, om processen med at lave troværdige orkesterdemoer, og lidt om hvordan man forbereder sig til den endelige orkesterindspilning. Der var mange spørgsmål og betragtninger, så vi nåede aldrig frem til at tale om brugen af synthesizere og effekter – dette blev udsat til næste nørdemøde…

Alle tilstedeværende ønskede at et sådant møde kan afholdes snart – og gerne med start kl 19.00, så vi har lidt mere tid til fordybelse.

Næste nørdeaften bliver torsdag 20. juni kl. 19

da_DKDanish