Vil du med til Lübeck?

I en port i en af Lübecks gamle gader står en kvinde. Eller rettere, et slags spøgelse. Nysgerrigt vil du nærme dig figuren, og når du kommer nærmere, vil dine bevægelser være med til at aktivere en lyd fra en række små højtalere placeret i loftet af portåbningen. Pludselig befinder du dig ikke kun tæt på en figur fra filmen DET HEMMELIGHEDSFULDE X, du står også midt i et bad af musik – måske din musik.


Som en del af klubbens arbejde med at formidle dansk filmmusik, er Brancheklubben for Film og Mediekomponister i gang med at udvikle formatet og teknikken, som skal bruges i Nordic Agents.
Rent teknisk er det visuelle en 3D visning af en kort sekvens med en fritskrabning af filmens let genkendelige figurer. Når det gælder det musikalske, benytter vi os af den sound shower teknik, som er udviklet til brug i hospitalsverdenen. Ikke kun målretter det lyden helt præcist, det giver også en meget høj kvalitet af lydgengivelse.

At se film opleves ofte som en passiv handling. Du sidder i biografsædet, og mens du sidder (stille), er figurerne på skærmen aktive – og handlingen udspiller sig.
Nordic Agents tilbyder publikum en helt anden oplevelse. Her kan tilskueren komme helt ind i filmen; du vil stå ved siden af ​​filmens personer, og placeret i dette univers vil du hensættes til samme tilstand som filmens figurer. Man kan sige, at du træder ind i en levende musikvideo. Vi tror på, at netop dette interaktive element vil vække stor genklang hos festivalens målgruppe. Om du er 3 eller 99 år, vil du synes, det er skægt, når du med dine egne bevægelser kan ’vække lyden til live’. Og efterfølgende stå midt i lyden.

Sammen med vores gode samarbejdspartner på Nordische Filmtage Lübeck har Brancheklubben for Film og Mediekomponister siden 2016 arbejdet konsekvent med at åbne oplevelsen af film og filmmusik.
I 2016 gav Joachim Holbek os en filmisk installation, NACHTBUS MIT TONSPUR. Med bind for øjnene, og et lydspor i ørerne blev vi i en bus kørt rundt i Lübecks nattetomme gader. I 2017 blev vi med udgangspunkt i Skt. Petri Kirches smukke rum sænket ned i en dykkerklokke med lyd og musik af Birgit Løkke og Povl Kristian, mens vi i 2018’s TOWER MUSIC fik Skt. Aegidien Kirches til en blive en medspiller i en nyskreven komposition af Frans Bak og Søs Gunver Ryberg og samtidig kørte installationen ’60 år med dansk filmmusik’ i Kolosseum.

Til dette års Nordische Filmtage Lübeck er vi i et dansk tysk samarbejde i gang med at udvikle formatet NORDIC AGENTS. Med udgangspunkt i 3 film fra festivalens retrospektive program, ’Undercover Nord/Nordost’  kobles 3D præsentationer sammen med soundshower teknik. Ønsket er endnu engang at åbne filmens univers på en helt ny måde.

Måske skal du være en af de to BFM medlemmer, der laver musikken til Det hemmelighedsfulde X ? 
Hvad kræver vi af dig:

  • Du skal levere 5 minutters indspillet musik til en nærmere bestemt sektion fra filmen. (deadline 1. oktober)
  • Du skal kunne være på festivalen fra mandag 28. oktober til søndag 3. november.
  • du skal have lyst til at være en del af festivalen, gå til møder og receptioner med resten filmbranchen; blandt andet tirsdagens store åbning af festivalen,  fredagens branchemøder i regi af Creative Europe og lørdagens galla.
  • Du skal også fungere som konsulent: Under overskriften Young Nordic Filmmakers vil ialt 14 unge filmskabere i løbet af festivalugen skabe en kortfilm. Som en del af BFM skal du fungere som musikalsk konsulent for de unge filmskabere fra finske Oulu International Children’s and Youth Film Festival, danske Station Next og de  tyske Studentenwerk Schleswig-Holstein.
  • Et andet af festivalens projekter, du skal være en del af, er filmkomponist projektet som køres i samarbejde med La Rochelle International Film Festival.
    I samarbejde med de to byers konservatorier og med støtte fra Franco-German Youth Office (OFAJ / DFJW) vil 16 unge komponister (8 fra Frankrig og  8 fra Tyskland) skabe og koncertopføre musik til to nordiske kortfilm.
    Her skal du også have lyst til at være konsulent og dele ud af din viden.
  • Sammen med festivalen betaler BFM alle dine udgifter. I udgangspunktet er der ikke noget honorar – til gengæld bliver du, din musik og din viden eksponeret på festivalen og for festivalens branchegæster.Og så er det mega-hyggeligt i Lübeck. En af verdens hyggeligste film-festivaler, tror vi… Vi håber du har lyst til at være med – og vil bede dig sende et par linjer om, hvorfor det netop skal være dig, der skal til Lübeck i år? Gerne inden 1. juli

da_DKDanish