Toni Martin Dobrzanski

KONTAKT INFO:
Telefon (+45) 297 297 83
Mail: hello@tonimartin.dk
www.tonimartin.dk
IMDb: https://www.imdb.com/name/nm3607262/

KORT BIOGRAFI:

Toni Martin Dobrzanski har skrevet og produceret musik til både spillefilm, dokumentarfilm samt musik og lyddesign til teater- og danseforestillinger i ind- og udland, blandt andet for BBC, DR og stadsteatre i Sverige og Norge. Modtog pris for musikken på spillefilmen Backgammon på amerikanske AOF Film Festival samt International Movie Awards og har været nomineret flere gange i både film- og sceneprojekter.

Desuden har Toni Martin Dobrzanski komponeret musik til reklamefilm for brands som Weetabix, Sennheiser, Lego Star Wars, Shell, Sprite o.l. for produktionsselskaber i blandt andet England, Tyskland, Rusland og Danmark.

UDVALGT MUSIKOGRAFI

SCENE

Cyrano de Bergerac (Malmö Stadsteater, 2020)

Isbjörnpappaen (Rosendal Teater, 2019)

Oscar Liljas Försvinnande (Malmö Stadsteater, 2019)

Paranoid Park (Malmö Stadsteater, 2018)

Som Man Sår (Unga Klara, 2017)

En Annan Värld (Malmö Stadsteater, 2017)

When We Were Small (Fort Mason Center, San Francisco, 2016)

Robinsons Resa (Helsingborg Stadsteater, 2016)

Synaptic Motion (Yerba Buena Center, San Francisco, 2014)

 

SPILLEFILM

Blurred Vision (2019)

Backgammon (2014)

 

DOKUMENTARFILM

The Accused: Damned or Devoted? (BBC, 2020)

Insha’Allah Democracy (64th Street Media, 2017)

Free My Hands (2015)

Barn af Irak (Beofilm, 2011)

DR Dokumentaren: Præster under anklage (DR, 2010)

BIOGRAFI:

Toni Martin Dobrzanski (født 1980, København) er en prisvindende dansk komponist med polske rødder. Gennem årene har han i sit virke skabt musik til spillefilm, dokumentarfilm, teaterforestillinger, danseforestillinger, TV samt reklamer og kampagner i lande som Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, England, USA, Rusland o.a. Toni Martin Dobrzanski har arbejdet med symfoniorkestre som Budapest Art Orchestra, City of Prague Philharmonic Orchestra, Silesian Art Ensemble og DR RUO. På det seneste har Toni Martin Dobrzanski bevæget sig mere mod at udforske en mere elektronisk baseret lyd i sammenhæng med levende musikere og akustiske instrumenter, både i filmmusikken samt i teaterforestillinger hvor han også fremfører musikken live på scenen.

Toni Martin Dobrzanski arbejder ofte med en bagvedliggende konceptuel idé i udformelsen af kompositionerne. Blandt andet til den amerikanske danseforestilling Synaptic Motion (YBCA San Francisco) var det nutidens hjerneforskning som transformeredes til musik og lyd og hvor funktionerne i hjernen blev illustreret blandt andet gennem binaurale lydbølger. Både denne, samt andre forestillinger – som for eksempel den crossmediale Oscar Liljas Försvinnande (Malmö Stadsteater) – blev produceret i surround for at kunne arbejde kreativt med bevægelsen af de forskellige lyde i det fysiske publikumsrum. Den danske spillefilm Blurred Vision er en ekspressiv brug af musikken med elektroniske elementer, der ligger i grænselandet mellem musik og lyddesign.

Toni Martin Dobrzanski er uddannet cand. mag. i musik- og filmvidenskab med speciale i komposition fra Københavns Universitet. Han har desuden studeret komposition, akustik og lydteknik på NTNU i Trondheim og taget filmmusikuddannelsen Pacific North West Film Scoring Program ved den amerikanske komponist Hummie Mann. Toni Martin Dobrzanski har lydstudier i både København og Stockholm.

 

SHOWREEL:

soundsound – films & documentaries from soundsound on Vimeo.

 

SOUNDCLOUD:

da_DKDanish