Kåre Bjerkø den danske nominerede til HARPA 2020

Den danske filmkomponist Kåre Bjerkø er nomineret til at repræsentere Danmark ved Nordens mest prestigefyldte pris for filmkomponister, HARPA Nordic Film Composers Award. Når vinderen udpeges i Berlin ved en begivenhed på de fælles nordiske ambassader, er det 10 år siden, at prisen blev uddelt for første gang.

For at sætte ekstra fokus på Kåre og hans arbejde har Brancheklubben for Film og Mediekomponister bedt Kåre Bjerkø har skabt ny musik til Murnaus 100 år gamle ‘Elskovs magt’ og videokunstneren Tine Louise Kortermand har skabt de medfølgende visuals.
Installationen er en del af Københavns Stumfilmsfestival, Cinemateket fra 15.-19. januar 2020.

Installationen kan opleves
ons.-fre. kl. 18-22
lør.- søn. kl. 14-22

Installationen er støttet af Goethe Instituttet og er en del af Brancheklubbens projekt med at sætte fokus på filmmusik, Nordic Agents.

Kåre Bjerkø er nomineret til HARPA for hans musik til den svenske krimiserie ’Det som skjules i sneen’.

En sand fornøjelse

Ifølge den danske jury, som består af filmkomponist Niklas Schak, filmklipper Sofie Marie Kristensen og tonemester Peter Schultz, er Kåre Bjerkøs kompositioner til tv-serien en sand fornøjelse.

Kåre Bjerkø har skabt en enkel musik med stærke følelser i flere lag. Fra første øjeblik holder den seeren fast i spænding, fremdrift, nysgerrighed og tvivl. Musikken ligger konsekvent de rigtige steder i hver eneste scene, spiller rigtig godt sammen med lyddesign, understøtter narrativ fortælling præcist og hjælper til karakteropbygning. Alt dette uden at falde for fristelsen til hele tiden at kontrollere, hvad vi skal føle. Det er en sand fornøjelse.

Bestyrelsesformand i Koda, Niels Rønsholdt siger:

Dansk filmmusik har succes, både herhjemme og internationalt. De danske filmkomponister driver ikke bare en solid indtægt, som kommer alle Kodas medlemmer til gode, de er også i helt særlig grad et vindue ud til verden, som vi kan være stolte af.  Succesen for dansk filmmusik i udlandet kan tilskrives en gruppe af dygtige og hårdtarbejdende komponister, som gør det fremragende. Vi sender Kåre til Berlin med stolthed og alle fingre krydset.

 

FAKTA

  • Kåre Bjerkø har blandt andet skrevet musik til filmene ‘Det som ingen ved’, ‘Frygtelig lykkelig’ og til julekalendere på både DR og TV2.
  • Kåre Bjerkø modtog I 2009 en sær-Bodil.
  • Kåre Bjerkø var i 2014 nomineret til HARPA for hans musik til filmen ’Skytten’.
  • Kåre Bjerkø har også arbejdet som huskomponist på Dr. Dante-teatret.
  • Kåre Bjerkø har mere end 230 værker i Kodas database.
  • Mere info om HARPA-prisen
  • Liste over 10 år med danske nominerede
  • Brancheklubben for Film og Mediekomponister (BMF) er hovedarrangør af Nordic Film Music Days, hvor prisen uddeles, og både BFM og Nordic Film Music Days er fra dansk side støttet af Koda Kultur via DPA, DJBFA, DKF og Musikforlæggerne.
  • HENT PRESSEBILLEDER 

 

da_DKDanish