Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Midt i landet – midt i filmen og midt i musikken

august 26, 2020 @ 10:00 am - 8:30 pm

Sammen med Odense Internationale Filmfestival sætter Brancheklubben for Film og Mediekomponister og Odense Musikbibliotek fokus på filmmusikken med installation og workshop.

Tine Louise Kortermands installation og Kåre Bjerkø’s musik til den tyske filminstruktør F. W. Murnau’s film ”Elskovs Magt” (1921) genopsættes på Odense Musikbibliotek fra d. 17. august til d. 30. august. Gennem skærme og musik drages du ind i Murnaus helt særlige univers.

Onsdag d. 26. august åbner filmkomponisterne op for deres arbejdsværelse. For åbent skue på musikbiblioteket komponeres helt ny musik til en kort sekvens fra en gyserfilm. Komponisterne skal hver især lave musik til den samme scene, men ud fra fem forskellige metoder.

Du kan møde BFM medlemmerne:
Katrine Amsler
Rasmus Christensen
Jesper Ankarfeldt
Lasse Elkjaer (med fra LA)

Samt ‘elevmedlemmet’ Mathias Loose

Samme aften kan du opleve komponisternes resultater og høre Tine Louise Kortermand og Kåre Bjerkø fortælle om komponistens arbejde med at lægge musik til billeder.

Installationen er skabt med støtte fra Det dansk-tyske kulturelle venskabsår 2020.

Program for dagen:
10–11: fælles workshop-oplæg ved Jesper Hansen
11-17: komponisterne arbejder
17-19: komponisterne har pause, mens lyden hæftes til billedet
18– 19: foredrag med Tine Louise Kortermand og Kåre Bjerkø
19-20:30: fremvisning af resultaterne og spørgsmål fra publikum

Kåre Bjerkø var den danske HARPA nominerede 2020 for musikken til den svenske krimiserie ’Det som skjules i sneen’, og har blandt andet skrevet musik til filmene ‘Det som ingen ved’, ‘Frygtelig lykkelig’, til julekalendere på både DR og TV2 og til ’Skytten’, som han i 2014 blev nomineret til HARPA for. Ved siden af sit arbejde som filmkomponist har Kåre Bjerkø arbejdet som huskomponist for teaterensemblet Dr. Dante, og har her været med til at udvikle konceptet med teaterkoncerter – i et tæt parløb med Nikolaj Cederholm arbejder han stadig med dette.
Hent pressefoto af Kåre Bjerkø
Mere info om HARPA-prisen
Liste over 10 år med danske nominerede
Video: Kåre Bjerkø fortæller om arbejdet som filmkomponist

Tine Louise Kortermand er kunstneren bag portrætterne af de nominerede til HARPA Nordic Film Composers Award. Hun er uddannet video, lyd og performancekunstner fra Det Fynske Kunstakademi og har bl.a. modtaget H. C. Andersens publikumspris og det 3-årige-arbejdslegat fra Statens Kunstfonds Rytmisk Musikudvalg i 2010. Desuden har hun udgivet plade på Darla Records USA og Quince Records i Japan med RUMSKIB samt optrådt med performance, videoinstallation og musik både i Danmark og udlandet. Seneste performances på biennalen Exchange Rates i NY, hvor hun improviserede vuggeviser til publikum. Og på festivalen Susax Expo i Kroatien i 2018 med værket WEAR ME, som blev anmeldt med ordene;
Når hun synger,  forvandler hun sig til et instrumentvæsen …”. Tildelt 6/6 stjerner i FS ****** .
Hent pressefoto af Tine Louise Kortermand
Mere info om Tine Louise Kortermand og hendes arbejde
Link til de 15 portrætter af de sidste tre års nominerede til HARPA.

Jesper Hansen er herhjemme blandt andet kendt for sit arbejde med musikken til Skammerens datter og en lang række kortfilm. I udlandet har han stået bag musikken til adskillige tv-serier og film. Derudover er han, sammen med Halfdan E, stifter af selskabet Plant Sounds, der har specialiseret sig i udgivelsen af fortrinsvis dansk filmmusik og Dansk Filmmusik-Arkiv, som er oprettet med det formål at lokalisere og bevare dansk filmmusik i perioden 1930-2000. Projektet er støttet af Kulturministeriet.

Jesper Hansen er mangeårigt medlem af BFM’s bestyrelse, medlem af DJBFA’s bestyrelse og Kodas bestyrelse. Se mere om Jesper Hansen her 

 

 

Detaljer

Dato:
august 26, 2020
Tidspunkt:
10:00 am - 8:30 pm

Sted

Odense Musikbibliotek
Østre Stationsvej 15 5000
Se Sted hjemmeside
da_DKDanish