Sune Køter Kølster

KONTAKT INFO:

Telefon: +45 27930132
Mail:       sune@bedremusik.dk
Web
IMDb

KORT BIOGRAFI:

Kølster er uddannet filmkomponist fra Syddansk Musikkonservatorium, og skriver og producerer musik til spillefilm, serier og kortfilm. Han har bl.a. leveret musik til Christian Tafdrups “Speak No Evil”, der gav ham både en “Særbodil” og en “CARL pris” for bedste score, samt et hav af kortfilm, bl.a. vinderen af Cannes Semaine De La Crituque “Ikki Illa Meint” af Andrias Høggeni.

 

Kølster har en fortid i den københavnske punkscene, samt en stor erfaring indenfor arabisk musik, og han har de sidste år skrevet en del kammermusik der blander moderne komposition med arabisk tonalitet, og gør ofte brug af hans store netværk af musikere fra både den klassiske, arabiske og undergrundsverden i sine scores.

 

Han har desuden lavet musik til computerspil, bl.a. spillene “What The Golf”, “What the Bat” og “What the Car”, der har vundet et hav af priser verden over.

 

UDVALGT FILMOGRAFI:

Asfalt (2023) af Charlotte Madsen / Deluca Film

Speak No Evil (2022) af Christian Tafdrup / Profile Pictures

Ingen Vej Tilbage (2022) [tv-serie] af Andrias Høgenni / DR

Ghost Of Moria (2022) [kort dokumentar] af Michael Graversen / House Of Real

Klub Kranium (2021) [dokumentar] af Frigge Fri / Made In Copenhagen

Skyggebarn (2021) [dokumentar] af Cille Hannibal / 

Embraces & The Touch Of Skin (2019) [kort animation] af Sara Koppel

“Ikki Illa Meint” (2018) [kortfilm] af Andrias Høggeni

“Rigtig Voksen” (2016) [dokumentar] af Anders Gustavsson

“Forældre” (2016) af Christian Tafdrup

“LUDO” (2014) af Katrin Ottarsdóttir

SOUNDCLOUD


BIOGRAFI:

Sune Kølster (f. 1976) startede sin musikalske løbebane i slutningen af 90erne i punkbandet Guddommelig Galskab, hvor han var med til at sætte gang i den nye bølge af dansksproget punk omkring årtusindskiftet. Samtidig med studier i musikvidenskab, med fokus på klassisk komposition, var han en stor del af den københavnske undergrund, også i den spirende balkan / mellemøstlige world scene, med bandet Sunes Teké, der spillede en dansk udgave af den græsk/tyrkiske rembetiko fra 30erne.

I 2011 kom Kølster ind på Master in Filmscoring på Syddansk Musik, hvor han modtog undervisning af Jacob Groth, Karsten Fundal, samt tog timer i komposition og orkestrering hos Anders Koppel.

Siden han kom ud af konservatoriet i 2013 da har han levet fuldt ud af at være mediekomponist, og har lavet musik til en håndfuld spillefilm, tv-serier, computerspil og et hav af kortfilm, hvor han har brugt sine erfaringer fra sit brogede musikalske ophav.

Sideløbende med det filmmusikalske, bliver Kølster ved med at udforske de musikalske grænselande omkring ham, og hans virke indenfor kammermusikken, hvor han kombinerer klassisk komposition med arabisk maqam tonalitet, har skabt opmærksomhed i mellemøsten, og han har skrevet værker til syriske musikere i “Syrisk Kulturkaravane” og fået opført hans oudkvartet i Kairo.

 

da_DKDanish