NFMD 2024 – hvad skete der?

Over 4 dage, gennem 17 events og for næsten 600 unikke deltagere, heraf 60 nordiske medie-komponister satte BFM sammen med de andre nordiske organisationer et solidt filmmusikalsk aftryk på Berlinalen.
Nogle af de nordiske komponister var samlet lørdag eftermiddag og stillede op til det nu-næsten-traditionelle familie billede. 

SPEEDMEETINGS Blandt andet stod NFMD i forbindelse med fredagens speedmeeting på European Film Market i spidsen for mere end 200 møder mellem nordiske filmkomponister og producenter og instruktører.
Og hvad så? Hjælper det noget? Gør det en forskel for de nordiske film- og mediekomponister? Giver det dem et forspring eller en baglomme ind i den ekstremt konkurrenceprægede filmverden? 
Svaret er ja: Ifølge den evaluering som komponisterne netop har udfyldt er der på baggrund af møderne knyttet knapt 50 nyttige kontakter til filmproducenter og instruktører fra hele verden.
Det er da også noget…

ÅRETS PRISMODTAGER Desværre blev det ikke til en HARPA pris denne gang til Danmark. Prisen gik derimod til islandske Eðvarð Egilsson for hans score til Anna Hints’ “Smoke Sauna Sisterhood”. 
Filmen er biografaktuel i Danmark, og noget af det, den kan nydes for, er det fine samspil mellem musik, lyd og fortælling. 

da_DKDanish