FFACE, ECSA OG HARPA

Jesper Hansen og Jesper Siberg var for nylig udsendt på BFMs vegne til møder i fface, NFCN og ECSA. Det foregik d. 13. og 14. februar i Bruxelles.

Det første møde var i fface, den europæiske komité for film- og mediekomponister. Der blev valgt en ny vice-formand, Luis Ivars fra Spanien, som overtager efter Chris Smith fra UK, der har trukket sig tilbage fra fface samarbejdet. Bernard Grimaldi fra Frankrig er stadig formand.

Et af de vigtigste punkter på fface mødet var Grand Scores, den nye europæiske filmpris, som blev introduceret 5. februar i Berlin, og som skal uddeles første gang i 2015, sideløbende med filmfestivalen i Berlin. Det kommer til at foregå på den måde, at hvert land stiller op med en nomineret i hver kategori (spillefilm, dokumentar, tv-drama etc.). Grand Scores har endnu ikke en officiel website. Der er lidt info her.

Et andet interessant punkt på mødet var fface pack, som er en løsning til at gøre det lettere for ECSA at markere sin tilstedeværelse ved filmfestivaler. Conceptet indeholder strategier for lobbying og promotion, samt muligheder for at arrangere koncerter, workshops, paneldiskussioner og andre aktiviteter, med henblik på at forbedre filmkomponisters vilkår og synliggøre organisationerne. fface pack vil gøre det lettere og mere attraktivt for filmfestivaler at integrere events, som har med filmmusik at gøre. Der er stor interesse for filmmusik på festivalerne, men ofte usikkerhed og manglende erfaringer med at arrangere fimmusik-relaterede events.

Vores franske kolleger kunne i øvrigt fortælle om en stor orkesterkoncert med filmmusik, som de havde arrangeret i Paris, med et udvalg af franske filmkomponisters værker på programmet, både berømte og mindre kendte. Det var en succes, med en helt udsolgt sal, og der bliver produceret en DVD af arrangementet. Så der er altså en interesse derude for soundtracks som koncertoplevelse. Måske noget, vi kunne forsøge os med herhjemme?

Bemærk at fface skifter navn til FACE i den nærmeste fremtid.

NFCN (Nordic Film Composers Network) afholdt et møde, som primært handlede om den kommende Harpa Nordic Film Music Award prisuddeling i Espoo nær Helsinki til august. Arrangementet kan man læse mere om her. 

Den danske nominerede til Harpa 2014 afsløres ved CPH:PIX arrangementet i Grand d. 12. april. BFM har sikret sig billetter – skriv til Lone på lony@djbfa.dk

ECSA (European Composer & Songwriter Alliance) afholdt møde d. 14. februar. Her er BFM repræsenteret på linje med de andre organisationer ved Jesper Hansen (som midlertidigt passer posten for Karsten Fundal). På mødet blev vi præsenteret for den nye generalsekretær, Lucie Mattera, som tager over fra Patrick Ager. Hun virker som en særdeles kompetent person til jobbet, og har erfaringer fra flere positioner i EU.

ECSA er moderorganisation for bl.a. fface, og er jo organisationen, som kæmper for vores rettigheder i EU. Vil du vide mere om, hvad der foregår, kan du kigge på dette link. og dette her

Næste ECSA møde afholdes i Skopje, Makedonien, d. 24. og 25. september.

De bedste hilsner fra BFMs udsendte medarbejdere,

Jesper Hansen & Jesper Siberg

da_DKDanish