Berigende BESTYRELSESarbejde

Er det kedeligt at lave bestyrelsesarbejde? Nej det behøver det slet ikke at være: Jørgen Lauritsen fra BFM’s bestyrelse fortæller.  

Både som musiker, komponist og sådan helt generelt er arbejdet i foreningsbestyrelser normalt noget, de fleste forsøger at undgå. Når der til møderne kigges rundt efter egnede emner til bestyrelsesarbejde, er der mange, der dukker sig lidt. Vi synes, det er kedeligt. Hvad skal vi med det? Det er jo bare paragraffer og masser af papir – jeg vil meget hellere bruge min tid på at være kreativer en kendt og forståelig reaktion.

Men bestyrelsesarbejdet kan være berigende. Gennem mit arbejde i BFM er jeg blevet skarpere på nogle konkrete kundskaber:

Jeg tænker mere og mere strategisk, og den strategiske tænkning smitter også af på mit arbejde med min egen musik og i min egen virksomhed:

Hvornår er det klogt at kontakte den og den.
Hvad melder jeg ud – og hvornår?
den kamp er ikke værd at tage – i hvert fald ikke lige nu?
Og lige netop i denne situation har jeg en fælles interesse med producenten, det koster ingen penge men kræver blot smidighed
Osv, osv…

Det er gennem møder (som tilsyneladende er kedelige) og læsning (gaab gaab), at jeg har fundet en vej gennem opgaverne. En vej som til tider er berigende – og altid lærerig.

Nu siger jeg ikke, jeg går jublende til og fra alle møder. Men det er slående, at der VIRKELIG også er gode erfaringer at få fra det arbejde, vi laver i bestyrelsen. For mig bærer arbejdet frugt i en øget træning i strategisk tænkning.
Faktisk vil jeg sige min musik også bliver bedre af det!  

Og så er det jo også et arbejde som alle andre komponister får nytte af. Det er i hvert fald det, som er tanken.

da_DKDanish