En kreativ medlemsaften

Onsdag den 17. marts var otte BFM’ere mødt op ude hos Niklas Schak og Boe Larsen på Rentemestervej, hver havde de medbragt deres lille to-minutters nedskrevne værk . I stævne var også sat en strygekvartet. De fire musikere skulle oversætte noderne til rigtig, levende musik.

Michael Blicher var en af deltagerne. Han fortæller her.

Hvor er det en dejlig forening vi har! – og nu vi fik endelig sat den i mine øjne længe ventede skude i søen også; ”Kreative medlemsaftener”.

Nu er det jo ikke fordi, der er noget galt med medlemsaftener med tal og kontrakter, men i onsdags hvor vi var ca 25 BFMére var samlet på Nørrebro omkring en strygekvartet, kom der en helt ny stemning over foreningen.

Inden der nu går helt ”hallelujah” i den, vil jeg blot konstatere , at alle var utrolig positive og uformelle, der blev spillet god musik, Karsten Fundal var en super inspirerende moderator, dirigent og ½ colenio fortaler. Og der blev ikke nævnt et ord om branchen, rettigheder og overenskomster.

Min opfattelse var helt klart, at alle gik der fra med en fornemmelse af, at BFM er noget særligt.

Vi kom vidt omkring med de 8 stykker musik og  hvert stykke musik åbnede for nye problemstillinger som førte os til emner som: Fraserings buer kontra legatobuer, bueteknikkers forskellig klanguniverser, herunder ½ colenio, hvor svært man kan skrive, hvis det skal instuderes på 5 min (hvad det skulle på denne aften) og utrolig mange andre ting.

Glæder mig til næste ”kreative medlemsaften” – det bliver efter sommerferien, og her skal vi lære beskæftige os med de andre instrumentgrupper: Messingblæsere, træblæsere og percussion……

Medlemsaften 17. marts 2010

se Karsten Fundals eksempler på hvor vidt forskellig de samme toner kan lyde strygekvartet eksempler

og hør hvordan det så lyder:
Karsten 1 og derefter Karsten 2

da_DKDanish