HARPA 2023: ‘…et komplekst og ukonventionelt score…’

Den danske filmkomponist Martin Dirkov er nomineret til at repræsentere Danmark, når Nordens mest prestigefyldte pris for filmkomponister, HARPA Nordic Film Composers Award uddeles for 13. gang ved en række begivenheder på de Nordiske ambassader i Berlin, lørdag 18 og søndag 19  februar 2022.

 

Nomineringen er netop blevet offentliggjort og ifølge den danske jury, filminstruktør Pernille Fischer Christensen, klipper Thomas Kragh og lyddesigner Diana Queirós rammer Dirkovs score til Ali Abbasis intense Oscar shortlistede psykologiske thriller, “Holy Spider” præcist overgrebets kvælende følelse. 
Det er den tredje film, som Martin Dirkov og Ali Abbassi har skabt sammen. Tidligere film er “Gräns” (Border)  og “Shelley”. 

Juryen siger: 
Martin Dirkov har skabt et komplekst og ukonventionelt score til Ali Abbasis intense psykologiske thriller, “Holy Spider”. Dirkovs mix af symfonisk drama, mellemøstlige motiver og abstrakte elektroniske klange går elegant hånd i hånd med filmens lyddesign og cinematografi, og bringer os overbevisende ind i edderkoppemorderens klaustrofobiske og naive psykopati, og den kvindelige journalists følelsesladede kamp mod korruption og kvindeundertrykkelse. Musikken rammer præcist overgrebets kvælende følelse af dødsangst, men formår samtidig at være smukt melodisk og opfindsomt, og understreger troværdigt fortællingens uforudsigelige og skræmmende forløb.

Hvem der, blandt de fem nordiske nominerede, skal vinde prisen ligger nu i hænderne på en international jury og vinderen offentliggøres lørdag 18. februar prisuddeling, der finder sted på de Nordiske ambassader i Berlin og samtidig transmitteres online.

Nordic Film Music Days er et samarbejde mellem en række Nordiske komponistorganisationer og er støttet af Nordisk Film & TV Fond og de nordiske ambassader i Berlin.

da_DKDanish