Med børnene ind i filmmusikken

Leo er i gang med at fortælle en tætpakket sal på Alice, om hvordan de seks helt unge komponister har arbejdet med musikken til Peculiar Penguins

I sådan nogle projekter som det her viser det sig ofte, at børnene er meget bedre komponister, end vi er. De kaster sig bare ud i det.
Ja, Lasse D. Hansen har ret i det, han siger: Nora på keyboard, Ella på bas, Gry, Johan og Leo på ’lidt af hvert’ og Emil på trommer kaster sig bare ud i det. Og får alle os i den tætpakkede sal på Nørrebros spillested Alice til at kaste os ud i det sammen med dem.

Det er søndag eftermiddag, afslutningen på en weekend, som BFM’erne Lasse D. Hansen og Toke Brorson Odin og DKF medlem Michael Cryne har tilbragt sammen med de seks meget unge og meget energiske komponister.

Opgaven har helt kort gået ud på, at børnene – godt hjulpet af de professionelle komponister – skulle skabe deres helt egen musik til en af de gode gamle Disney Silly Symphony tegnefilm, Peculiar Penguins.

Og det har de gjort. Musik og lyde og masser af stemning, er det blevet til. Plus en super bevidsthed om, hvad der skal til for at få lavet noget god musik til film.

Det kan man høre, når børnene fortæller om, hvad de har gjort og hvorfor de har gjort det. Hvorfor helt præcist Nora har kørt både op og ned ad klaviaturet, og hvorfor Gry har pustet en ballon op for derefter at lade luften sive langsomt ud: begge dele illustrerer en pingvin, der har slugt en voldsomt oppustelig fisk. Og hvorfor Leo lader de bløde trækøller kærtegne vibrafonen: det er bare så ømt og romantisk og fortæller så meget om, hvordan han-pingvinen (som de kalder Jørgen) har det med hans hun-pingvin (som de kalder Susanne).

Han er SÅ forelsket!

Billeder af BUSTER Filmfestival og fotograf Yann Houlberg Andersen.

Filmmmusik for børn, søndag 29. september 2019, præsenteredes som et samarbejde mellem BUSTER, Rytmisk Center og BFM og er støttet af Koda kultur gennem DPA og DMF.

da_DKDanish