KONCERTER MED FILMMUSIK – og pris på filmmusikken

Oktober måned kommer til at stå i filmmusikkens tegn.
6. oktober vil Nordisk Filmmusikpris blive uddelt for fjerde gang. Det bliver i Reykjavik, i forbindelse med Reykjavik Film Festival. Der vil både blive et seminar og et panel og en koncert med filmmusik og en flot prisuddeling. Fra Danmark er Nicklas Schmidt nomineret for sit meget flotte score til ”Den kæmpestore bjørn”. Nærmere info følger…
Årets arrangør, islandske Jakob Frimann Magnusson lover, at der også bliver et par hamrende gode fester i forbindelse med prisuddelingen.

Nøjagtigt 14 dage efter, lørdag 20. oktober vil Ghent Film Festival huse 12th World Soundtrack Awards & concert. Se mere om konkurrence, prisen og koncerten her

NORDISK FILMMUSIK I CANNES
Som et samarbejde mellem FFACE og Soundtrack Cologne har den nordiske filmmusik fået mulighed for at præsentere sig på Cannes. Det bliver mandag 21. maj kl. 17-18, at festivalens gæster får mulighed for at høre om filmkomponister i Europa – og i Norden. Nærmere info følger.

DET DER MED SURROUND
… et godt samarbejde imellem komponist og lyddesigner er essentielt for at sikre et godt slutprodukt. God musik gør arbejdet nemmere for lyddesigneren og vice versa…
Læs mere om brugen af Surround i Mathias Madsen Munchs rapport fra BFM medlemsmødet, torsdag 3. maj 2012.

FRA VORES EGNE RÆKKER
Tirsdag 15. maj kl. 19.30 har harmoniorkestret APO filmmusik koncert i Aarhus Musikhus’ lille sal. Det er kl. 19.30 og man vil blandt andet kunne høre filmmusik af BFM medlem Martin Fabricius. Gratis adgang.
Se mere på hjemmesiden apo.nu.
fredag 8. juni kl. 19.30 er der ‘live’ orkesterFILMmusik af Søren Hyldgaard i Tivolis Koncertsal. Anledningen er Dronningens 40 års regentjubilæum. De ca. 70 mand på scenen flankeres af to vaskeægte lurblæsere, så der er lagt op til ren symfo-rock…

Se mere her

 

 

da_DKDanish