Indtryk og samtaler fra FFACE møder

Tyskland, Reiner Fabich

Karsten Fundal og sekretær Lone Nyhuus har været i Alicante
til møder med FFACE og ECSA i dagene 3. og 4. oktober. Her er et udpluk af de
møder og samtaler, som vi har deltaget i – og de mennesker vi har mødt


For et år siden var Rainer Fabich med til at starte DEFKOM, en organisation som nu rummer knapt 80 medlemmer, alle film- og mediekomponister. Dermed er DEFKOM en søsterorganisation til vores egen BFM.

Rainer Fabich fortæller: Baggrunden for dannelsen af DEFKOM var blandet. Hverken DKV (det tyske komponistforbund) med de ca 1200 medlemmer og den eksisterende Composers Club -med 300 medlemmer – synes at kunne tilfredsstille de udfordringer og de daglige problemer som de egentlige filmkomponister stod overfor.

I september 2010 blev DEFKOM, Deutsche Filmkomponistenunion, dannet.

Frem til dannelsen var det en stor diskussion hvorvidt det skulle være en selvstændig organisation eller ej. Vores beslutning var at lægge DEFKOM som en del af DKV. Først og fremmest for at fastholde og udbygge den styrke, som der allerede ligger hos DKV – for både når det gælder regionale og nationale spørgsmål, er DKV en stærk samtalepartner.

Vores 80 medlemmer er således en del af DKV. Det betaler de 120 Euro om året for. Derudover betaler de 100 Euro for at være en del af DEFKOM.

Vores kontor ligger hos DKV; vores 12 mand store bestyrelse har Skype-møder en gang om måneden. Vi har vores egen hjemmeside, og er også præsenteret som selvstændig gruppe på for eksempel festivaler som Sound Track Cologne.

Se mere her

da_DKDanish