Flemming Nordkrog nomineret til HARPA Nordic Film Composers Award

Den danske filmkomponist Flemming Nordkrog er nomineret til at repræsentere Danmark ved Nordens mest prestigefyldte pris for filmkomponister, HARPA Nordic Film Composers Award uddeles for 11. gang.

Nomineringen er netop blevet offentliggjort og ifølge den danske jury, som består af filminstruktør Lone Scherfig, filmjournalist Ida Rud Nielsen og lyddesigner Morten Groth Brandt er Nordkrogs score til til Matias Mariani’s ’Shine Your Eyes’ både stilfuldt og tankevækkende:

Flemming Nordkrog har skabt dristig, bevægende og opfindsom filmmusik, der på fremragende vis fører os gennem de mystiske forviklinger i Matias Mariani’s eftertænksomme fransk/brasilianske drama.
Nordkrogs omfattende brug af melankolske træblæsere, tilsat ambient guitar, vokaler og perkussion, og endda hviskende stemmer, er en ganske usædvanlig orkestrering. Der antydes både futuristisk modernisme og magisk realisme, og klangene skaber en effektiv synergi med billedernes stærkt arkitektoniske karakter.
Nogle steder går musikken op i en højere enhed med larmen i den travle, labyrintiske storby, São Paulo, i andre øjeblikke tager den teten og fører os dybere ind i hovedpersonens verden og de konflikter, som han lever i: forpligtelserne over for familien i et fjernt hjemland, en indviklet pseudo-videnskabelig søgen efter hans forsvundne bror, og hans ønske om et nyt liv.
Handlingens kompleksitet formidles med en musikalsk lethed, der konstant leger med vores følelser og nysgerrighed, og som opbygger spændingen i perfekt symbiose med historien og billederne. Et stilfuldt, meditativt og tankevækkende score.

Hvem der, blandt de fem nordiske nominerede, skal vinde prisen ligger nu i hænderne på en international jury med blandt andet den britiske filmkomponist Nainita Desai og sidste års HARPA vinder, Gaute Storaas.

Du kan læse mere om HARPA og Nordic Film Music Days her – og mere om Flemming Nordkrog her

for yderligere oplysninger kontakt
Lone Nyhuus | lony@filmkomponister.dk | +45 23 84 24 56

Lone Nyhuus

 

 

 

 

 

da_DKDanish