Samtale om film og klip

Ser du månen Daniel og Unge Astrid var de film, som de to filmklippere Åsa Mossberg og Anne Østerud havde valgt som udgangspunkt for deres samtale med kollegaen Thomas Krag.

I salen på Johan Borups Højskole lyttede filmklipperelever, filmkomponistelever og filmkomponister opmærksomt til Anne Østeruds fortælling om samarbejdet med svenske Johan Söderquist om at finde det helt lyddesign; det design, som helt præcist kunne sætte stemningen for fortællingen om fotografen Daniel Ryes liv i cellen som fange hos Islamisk Stat . Og hvordan det lyder, en sær blanding af bønneråb, børn, der leger og hunde, der gør – under ét af hans flugtforsøg.

Mens arbejdet med musikken til ‘Daniel’ var begunstiget af, at filmkomponisten kom tidligt ind i processen og dermed på et tidligt tidspunkt kunne blive en medfortæller, var det anderledes med Unge Astrid. Her fik Nicklas Schmidt sent i processen den opgave at være med til at fuldstændiggøre gøre billedet af Astrid. En livskraftig, stædig og nogle gange genstridig person. Med Karsten Fundals kommentarer fra salen: Alle disse modsatrettede energier i hovedpersonen bliver fortalt i musikken.

SAMTALE OM FILM OG KLIP var arrangeret som et samarbejde mellem filmklipper Thomas Krag, Johan Borups Højskole og Brancheklubben for Film og Mediekomponister.

da_DKDanish