EN AFTEN I SELSKAB MED Sound designer Thomas Bärtschi fra IO Interactive.

Morten Bach – kandidatstuderende på linjen i Audiodesign på Informations- og Medievidenskab, Aarhus Universitet er i gang med at skrive speciale om adaptiv musik i computerspil. Han var inviteret til BFM medlemsforedrag den 18. maj på Great Music. Her fortæller han om sit første møde med BFM.

Som studerende, der havde sneget sig med til et foredrag arrangeret for medlemmer af BFM (Brancheklubben for Film- og Mediekomponister) med lyddesigneren Thomas Bärtschi, følte jeg mig velkommen, på trods af at jeg ikke var ”med i klubben”. Der var en meget uformel stemning blandt de ca. 20 fremmødte (alle præsenterede sig blot ved fornavn under den obligatoriske ”giv-hinanden-hånden-runde”) og da der samtidig var gratis drikkevarer og snacks, var jeg som su-modtager allerede inden start svært imponeret og i godt humør.

minglen rundt før selve foredraget
minglen rundt før selve foredraget

Da foredraget, grundet tekniske problemer, startede noget senere end først annonceret, var der rig mulighed for at mingle og hyggesnakke med de fremmødte, som kom vidt forskellige steder fra og repræsenterede forskellige afarter af musik- og lydbranchen. Da dét vi alle var kommet for endelig gik i gang, var der derfor stadig en god stemning, og der bredte sig en stille spænding blandt tilskuerne, da Thomas startede stille ud med at præsentere sig selv og sit arbejde.

Thomas Bärtschi fra IO Interactive
Thomas Bärtschi fra IO Interactive

Foredraget som sådan var yderst interessant for mig som studerende på Audiodesign. Thomas gjorde meget ud af, at vi bare skulle byde ind med spørgsmål og kommentarer undervejs. Dette blev der også gjort i stort omfang, og han formåede at holde gang i foredraget uden at køre alt for meget af sporet på trods af de mange afbrydelser og ønsker om uddybelser.

Undervejs kom han omkring forskellige emner som alle havde det tilfælles, at de gav forklaringer på hvordan man kan lave musik til computerspil og hvorfor det er blevet gjort som det er, de seneste par år. Der blev diskuteret ting som omhandlede alt fra selve det kompositoriske og rent musikteoretiske til de mere tekniske dele af implementeringen. Og der blev også vist mange eksempler på forskellige løsningsmodeller. Det hele var ganske brugbart i forbindelse med mit speciale og der var op til flere guldkorn jeg kunne bruge.

De hyggelige lokaler - og det hyggelige selskab
De hyggelige lokaler - og det hyggelige selskab

De hyggelige omgivelser var bestemt med til at give foredraget et løft opad. Der var som tidligere nævnt lidt drikkevarer, småkager og frugt, man kunne forsyne sig med og levende lys på bordet. Selve foredraget foregik i en rundkreds, hvor folk var placeret på alt fra sofaer til barstole.

Jeg synes alt i alt, at det var en rigtig god aften og jeg håber bestemt, at jeg vil få mulighed for at komme til lignende arrangementer arrangeret af BFM igen.

 

da_DKDanish