Sommer og sol… og næste koncert med filmmusik

Succeskoncerten i forbindelse med Nordic Film Composers Awards smager af mere. BFM’s bestyrelse er i gang med at undersøge om den kan eksporteres til det store European Film Music Days, der for anden gang bliver afholdt til oktober i Alicante.

Fra koncerten med filmmusik den 30. april - foto TEN
Fra koncerten med filmmusik den 30. april - foto TEN

nørde medlemsaften om Hollywood Strings og om, hvordan man får sit samplelibrary til at lyde fuldstændigt autentisk?

Med udgangspunkt i East West´s nye dreng i klassen på 320 gb, “Hollywood strings” vil Niklas Schak trin for trin gennemgå arbejdet med at skabe en næsten autentisk optagelse af hovedtemaet til Tjajkovskij-balletten ’Svanesøen’ – musikken var en central del af tv-dokumentaren om livet på Den Kongelige Ballet, ’De udvalgte’. Søren Hyldgaard er også med og giver input på at arbejde med EastWest og Hollywood Strings til såvel demoer som meget autentisk lydende midi-scores. Hyldgaard har blandt andet anvendt Hollywood Strings på familiefilmen “Min Søsters Børn Vælter Nordjylland”. Der vises både film- og lydklip.

Et must for alle, der arbejder med samplelibrarys – hvad enten det hedder Vsl, East west,  LA Scoring strings  eller noget helt fjerde

Med tilbage hurtigt, da der begrænset pladser; torsdag den 25. august kl. 19.30 – Hos Great Music (som er flyttet til) Rådmandsgade 43.

TONER FRA (FILM-) HIMLEN?
Sammen med forlaget Wilh. Hansen er BFM gået i gang med at forberede en udgivelse af en nodebog med den bedste musik fra de sidste tyve års film- og tv-serietemaer. Redaktør på bogen bliver Jakob Faurholt, som i samarbejde med bl.a. Hyldgaard og andre repræsentanter fra BFM vil udvælge 35-45 filmmusik­stykker. Faurholt er ansat på forlaget Wilh. Hansen, og er også kendt som manden bag det populære ”Det ny Tonefilmsorkester” som i årevis har opført dansk filmmusik.

JO FLERE VI ER SAMMEN…
Ligesom vi i Danmark har DJBFA, DPA og DKF har man på europæisk plan ECSA European Composer and Songwriter Alliance. Deres opgave er blandt andet at fremme komponisternes og sangskrivernes vilkår på europæisk plan, og for at opfylde det formål har de oprettet et kontor i Bruxelles. Altså helt tæt på de mennesker – politikerne – der har noget at skulle have sagt om musikkens og musikskabernes forhold og vilkår i Europa. ECSA opfordrer alle interesserede til at melde sig ind på deres facebookside. Opfordringen er hermed givet videre.

da_DKDanish