Sverige vandt…

PRESSEMEDDELELSE – HARPA Nordic Film Composer Award 2012

Den svenske komponist Fredrik Emilson modtog lørdag aften HARPA Nordic Film Composer Award 2012 for hans musik til den svenske film “Kronjuvelerna”.

“Fredrik Emilson’s filmmusik er yderst professionelt, effektivt og stærkt komponeret. Derudover understøtter det både filmens tone og fortælling. Sidst – men ikke mindst – er værket meget vel orkestreret. Derfor modtager Fredrik Emilson prisen i år.”

Det var ved Reykjavík International Film Festivals afslutningsfest og foran en sal med festklædte mennesker, at Fredrik Emilson fik overrakt prisen af Islands store internationale kunstner, Bjørk.

De andre nominerede var
Timo Hietala (Finland) – “Silence”
Hilmar Örn Hilmarsson (Iceland) – “The Last Days of the Arctic”,
Gisle Martens Meyer (Norway) – “Pushwagner”
Nicklas Schmidt (Denmark) – “The Great Bear”.

Med det formål at styrke samarbejdet mellem nordiske film komponister, sætte fokus på filmmusik som en kunstform og ​​filmmusik i den samlede oplevelse af filmen uddelte Nordic Film Composers Network prisen for første gang i 2008.
I februar 2010 blev den uddelt på Göteborg International Film Festival, i april 2011 i København var den en del af festivalen CPH:PIX, og i år har Island værtsskabet. Næste år vil Nordisk Film Composers Award 2013 blive uddelt i Trondheim, april 2013.

Fredrik Emilson er 41 år og aktiv både som filmkomponist og instruktør. Hans musik til “Kronjuvelerne” var også nomineret til den svenske filmpris, Guldbaggen 2012.

Se mere: harpafilmusic.is eller nordicfilmcomposers.net

da_DKDanish