ECSA møde i Skopje

JESPER HANSEN RAPPORTERER

Årets andet ECSA  møde blev det i Skopje, Makedonien. Endnu en gang så vi, hvor glade de små nye medlemslande er for, at kunne afholde disse møder. Kulturministeren bød velkommen påpegede, hvor vigtigt det er for et land som Makedonie10612733_774073919319589_4188546187181086135_nn, at blive accepteret af ECSA og andre lignende europæiske organisationer.  Man ikke skal underkende vigtigheden af disse ting. På trods af det herskede der en meget generel enighed om, at det simpelthen er for besværligt at komme til disse yderlande, i forhold til hvor relativt kort tid møderne tager. Derfor kan vi nok forvente, at de fremtidige efterårsmøder bliver lagt i større byer, som er nemme at komme til!

Men ikke lige så smukke.

Lucie Mattera, som er den nye generalsekretær for ECSA, gør et fremragende stykke arbejde, og alle er enige om, at hun er en særdeles værdig og kompetent arvtager fra Patrick Ager. Hun var i Danmark i forbindelse med Melodi Grand Prix, og jeg fik lejlighed til at snakke en del med hende der. Der er ingen tvivl om, at hun bliver en stor gevinst for ECSA.
ECSA har, igen igen, modtaget et legat (denne gang på 130.000 Euro), hvilket kun bekræfter at vi bliver taget alvorligt, og at ECSA, på trods af sværere og sværere betingelser for netop legat-udvælgelse, møder meget sympati og goodwill i EU. Hvad endnu bedre er, så er dette legat gældende for de næste 3 år. Det blev ikke præciseret 100%, men det er noget med, at sålænge ECSA kan præsentere spændende projekter indenfor en vis budgetramme, så er de nærmest automatisk støttet de kommende 3 år.

Grand Scores løber af staben til februar i forbindelse med årets Berlinale, og lader til at blive et lidt mindre event end først planlagt. Info om dette kommer senere.

Ellers er al ECSA fokus pt rettet i mod den nye MP´er på digitalfronten, hvis hovedformål (eller nummer 2 på listen over hans 10 vigtigste indsatsområder) er at harmonisere rettighederne på det digitale marked.

Lucie Mattera forklarede, at dette ikke nødvendigvis er en dårlig ting, sålænge vi kan være med til at påvirke, hvor på stigen harmoniseringen foregår. ECSA har haft indledende møder med MP’eren, og der er en forsigtig optimisme at spore. Dette kan dog hurtigt blive vendt!

10465279_774068175986830_4428147342872909350_oCreators conference finder sted i Bruxelles d.23-25 februar 2015, hvor der naturligvis også vil være ECSA møder. De første meldinger går på, at vi kan forvente et sublimt arrangement, som gerne skulle overgå det i 2013 – som jo ellers vandt en fin pris for bedste arrangement i Bruxelles i 2013.

Om dragterne til Creators Conference bliver så smukke som disse, ved vi dog ikke endnu…

 

da_DKDanish